ULUSLAR ARASI MENŞEİ BURSA GASTRONOMİ YARIŞMASI

                                                               
 ULUSLAR ARASI MENŞEİ BURSA GASTRONOMİ Yarışması Yarışma Bilgileri
Türkiye Aşçılar Federasyonu Ve Bursa Aşçılar Derneği ve Bursa Valiliğinin İş Birliği İle, Gerçekleştirilecek Olan I. Menşei Bursa Gastronomi Yarışması

Tarih: 16–17 Kasım 2013
Yer: BUTTİM Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Alışveriş Ve Fuar merkezi

Katılım Davetiyesi
Katılımcılar altta bulunan ‘yarışma katılım formunu’ eksiksiz ve tam olarak doldurur. Hazırlanan formların. 01./11./2013 tarihine kadar bursa aşçılar derneği merkez ofisine iletilmesini rica ederiz. Katılım Onaylanan Yarışmacı Yarışma Günü Kayıt Masasında

İrtibat
Adres: BESOB Küçük Sanayi Sitesi No:11 Nilüfer / BURSA
Telefon : +90 532 521 66 94
Fax : +90 224 233 67 19
E-mail : sait@kervansarayhotels.com 
Yarışma Kuralları Aşağıdaki Ürünlerden Birini Ana Malzeme veya tamamlayıcı ürün olarak kullanması ön plana çıkartılması
1.Şeftali:
2.Siyah İncir:
3.Armut.
4.Kestane:
5.Zeytin:
6.İnegöl Köftesi:
Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular
Tüylü Kuşlar
Yenmez materyal kullanımı
Maydanoz ve su teresi ile dekorasyon
Servis tabaklarının aşırı dolu olması
Şekillendirilmiş heykeller
Çok fazla heykel kullanımı
Daha önceki sunumun, jüriye tekrar sunumu
Tarafınızdan hazırlanmamış sunumlarla katılım
Bir yiyeceğin don yağ ile yerleştirilmesi

Aşağıdaki Noktalara Dikkat Ediniz!
Tamamıyla orijinal ve yeni fikirler
Garnitür ile süsleme
Kullanışlı porsiyon büyüklükleri
Sunumun görünüşünün bozulmadan korunması
Düzgün renk, kıvam ve lezzet kombinasyonu
Doğal lezzet görünümlü bir sunum
Taze malzemelerin kullanılması
Yemeğin servis tabağının kenarında sunumu
Kâğıttan kol vb kullanımı
Pişirme yöntemlerinin tekrar tekrar gösterimi
Aşırı yiyecek renklerinin kullanımı
Plastik süs ve çiçek kullanımı
Karartılmış gümüş kullanımı
Kızarmış yiyecekler dışında tabak kâğıdı kullanımı

Profesyonel Dürüstlük

Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içersinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır.

Teşhirlerin Getirilmesi
Tüm teşhirler, belirtilen saat ve günde getirilmelidir. Katılımcıların teşhirlerini yarışma komitesinin tahsis edeceği yerlere koymalıdır.

Getirilen Malzemelerin Güvenliği
Yarışmacıların yanlarında getirmiş olduğu ekipmanlar, tabaklar vs. güvenliği için tüm önlemler alınmakla beraber, her malzeme kişilerin kendi sorumluluğundadır. Malzemelerin kaybolmasında veya hasar görmesinden ötürü yarışma komitesi herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Jüri Değerlendirmesi
Jüri değerlendirmeleri yarışmalar ile ilgili bilgilerin ekindedir.

Sonuçların Açıklanması
Sonuçlar 2. Gün yani 17. Kasım tarihinde Bursa Gastronom Zirvesi sonunda ve Ödül Töreni programı çerçevesinde açıklanacaktır.


Yarışmacı Üniformaları
Her katılımcı yarışmalara üniformaları Bursa Aşçılar Derneği Tarafından Verilecektir Beden ölçümü İrtibat Numarası Veya mail adresine göndermek zorunda

Menü Reçetelendirme
Katılımcılar yarışacakları menülerin reçetelerini logosuz ve otel ibaresi yer almayan kâğıda yazmaları ve yarışma günü Organizasyon Komitesine teslim etmeleri gerekmektedir.

Birinci gün yarışmaları

1. YARIŞMA
YARIŞMANIN ADI: Meslek Okulları Ve Yöresel yemekler Yarışması
YARIŞMANIN TARİHİ:16 Kasım 2013
YARIŞMA SAATİ: 08.30 TOPLANMA VE KAYIT KABUL
YARIŞMA EKİP SAYISI: 15 EKİP İLE SINIRLIDIR.

İkinci gün yarışmaları
2. YARIŞMA
YARIŞMANIN ADI: Menşei Bursa Ürünler Ve Gastronomi Yarışması
YARIŞMANIN TARİHİ:17 Kasım 2013
YARIŞMA SAATİ: 08.30 TOPLANMA VE KAYIT KABUL
YARIŞMA EKİP SAYISI: HER DALDA 15 EKİP İLE SINIRLIDIR.

Kendisi dâhil 1 (bir) kişi ile orijinal tarifini değiştirmeden 45 dakika içerisinde köfteyi hazırlayıp pişirip modern tarzda sunup takdim edecektir. Yarışmacılar iki tabak olarak ürünlerini hazırlayacaklardır. Bir tanesi jürinin tadımı için diğeri sergilenmek amacı ile yarışma komitesindeki görevliye verecektir.
Yarışmacı aynı zamanda tüm ürünleri kendisi çiğ ve temizlenmiş olarak getirecektir. Yarışmacılar yarışmaya kendi üniformaları ile katılacaktır. Hazırlamış olduğu İnegöl köftesinin reçetesini üzerine ismini ve okulunu yazarak yarışma günü organizasyon sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir. Yarışmacıların kayıt için 08: 30 da Kayıt Kabul Masasında hazır bulunmaları gerekmektedir.

Turnike sistemi uygulanan bu yarışmada yarışmacılar kullandıkları istasyonu bir sonraki yarışmacıya düzgün ve temiz şekilde bırakacaklardır.

Jüri Değerlendirmesi
Bahse konu yarışmada jüri Lezzet (30 Puan), Sunum (30 Puan), Hijyen(10 Puan), Yaratıcılık (30 Puan) kategorilerinde puanlama yapacaktır.
Verilecek ödüllerin katagorileri ve miktarı

Yarışma Ödüller Her Bir Dal Yarışma İçin 6 dalda Ayrı Ayrı Ödüllendirilecektir
1. kupa bir adet bir adet madalya 5.000.00 TL
2. kupa bir adet bir adet madalya 3.000.00 TL
3. kupa bir adet bir adet madalya 2.000.00 TL
.
  
Yarışma Katılım Formunu İndirin

Not: Form doldurularak yazışma e-posta adresine ( info@burasder.org.tr ) gönderilmelidir.